Ewa Kaarela Swing Band

on Tamperelainen, monipuolisista muusikoista koostuva jazz-yhtye. Bändi on tuttu paitsi kotiseudullaan, myös lukuisista esiintymisistään eri puolella Suomea järjestetyissä jazz-tapahtumissa.

Klassinen jazz ja swing ovat yhtyeen kuuluinta ja halutuinta musiikkia, mutta ohjelmisto on monipuolinen ja eri tilaisuuksiin sopiva. Se käsittää tilanteen mukaan myös evergreenit, bluesia, bebopia, balladeja, ja taustamusiikkia.

Ewa Kaarela Swing Band on esiintynyt monissa merkittävissä jazz-tapahtumissa. Näihin tapahtumiin lukeutuu mm. Pori Jazz, Imatra Big Band Festival, Baltic Jazz, Otava Jazz, Kouvola Dixie- festivaali, ja Ruska Swing. Ewa Kaarela on esiintynyt myös Nokia Big Bändin solistina sekä yhteistyössä Porilaisen Poriginal Quartetin kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Antti Sarpila, Pentti Lasanen, Claes Anderson, Seppo Hovi, Olli Ahvenlahti, ja Antti Hyvärinen.
Suomen ulkopuolella Ewa on myös esiintynyt Venäjällä, Tshekissä, Unkarissa, ja Ruotsissa.

Ewa on julkaissut kolme levyä:
- Auringon Valoon 1996
- It’s Allright With Me 2000
- Things Happen That Way 2004

Viimeksi mainitulla levyllä ovat mukana soittamassa Antti Sarpila ja Pentti Lasanen. Nämä herrat ovat myös tehneet sovitukset useisiin kappaleisiin. Muut hienot sovitukset ovat J. ”Jenttu” Nowak sekä Saku Järvisen käsialaa.

Ewa on esiintynyt Cheek to Cheek jazzkabareessa. Marle Mikkolan kanssa. Käsikirjoituksen kabareeseen on kirjoittanut Mikko Koivusalo ja musiikista vastasi Claes Anderssonin kvartetti; (Pentti Mutikainen - kontrabasso, Reiska Laine - rummut, Goran Larsen - saksofoni).

Ewa Kaarela syntyi puolassa ja vietti siellä lapsuutensa ja nuoruutensa. Ewa opiskeli lyömäsoittajaksi Katowicen konservatoriossa. Ewa muutti Suomeen vuonna 1974. Laulaja Ewa Kaarelalle on ominaista vahva, ilmaisuvoimainen sekä laajamittainen ääni, ja oivallinen vokaalitekniikka. Hänen lavaesiintymisensä on valloittava, räiskyvän voimakas ja intensiivinen. Puolalaisella temperamentillaan hän saa läheisen kosketuksen yleisöön

Ewa on vuoden 2001 Senioritähti. Tapsan Tahdeista hänellä on kolmas sija vuodelta 1991. Lady Summertime- jazzkilpailusta hänellä on toinen sija vuodelta 1999. Televisiosta Ewa on tullut tutuksi mm. Bumtsi Bum- ohjelmasta.


Ewa Kaarela Swing Band

Piano – Saku Järvinen
Kontrabasso – Pertti Hurmalainen
Rummut- Jari Unha
Trumpetti ja Pasuuna- J. ”Jenttu” Nowak
Saksofoni ja Klarinetti – Lucjan Czaplicki


Poriginal Quartet

Matti Aalto – Piano
Jyrki Kangas – Kontrabasso
Harri Lehti – Rummut
Kari Sarpila – Saksofoni